Brommers populairste voertuig bij dieven

Het aantal brommers dat wordt gestolen is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Per dag worden er maar liefst 33 brom- en snorfietsen ontvreemd.

velen scooters langs de weg
Nieuws
Datum: 12-04-2019

Een en ander blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Met name in Amsterdam en andere grote steden is het aantal diefstallen fors toegenomen. Slechts een kwart van de gestolen brom- en snorfietsen wordt teruggevonden.

Brommers zijn inmiddels het meest favoriete voertuig bij dieven. Vaak slaan zij hun slag bij brommers die niet verankerd zijn. Ze zetten ze in een busje of op een aanhangwagen en breken de sloten later open.

Tips om de kans op diefstal te verkleinen

Het is daarom verstandig om een brommer altijd met tenminste twee sloten te beveiligen: een wielslot plus een kettingslot waarmee de brommer ‘aan de wereld’ vaststaat. Denk bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal of een fietsenrek dat is verankerd. Nog beter is het om hem in een (bewaakte) stalling te parkeren.

Laat uw brommer daarnaast ook registreren. Dat kan bijvoorbeeld door kleine chips – zogenaamde tags – in te laten bouwen. Brommers met deze elektronische merktekens krijgen een unieke nummer en worden geregistreerd. Bijkomend voordeel is dat de meeste verzekeraars een forse premiekorting geven als uw brommer op deze manier is geregistreerd.

Tot slot kunt u overwegen om een alarmsysteem te laten installeren.

Toch gestolen? Doe aangifte!

Wordt uw brommer toch gestolen? Doe dan altijd aangifte. Dat kan op het politiebureau, maar ook online. Meld diefstal ook bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Daarmee staat uw gestolen brommer namelijk onmiddellijk nationaal gesignaleerd. Aanmelden bij het VbV kan online via deze link.

Diefstel melden bij Politie

Diefstal melden bij VbV

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht of wilt u weten of uw brommerverzekering nog wel voldoet aan uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.